Fundació LAR a Facebook

COMUNICACIÓ

27-02-2020

Concurs Roses Sant Jordi 2020

Des del Club Social Torrassa, aquest any hem volgut participar en un concurs de microrelats de Sant Jordi, que organitza l’empresa Roses Sant Jordi (www.rosessantjordi.com).

Aquí podreu veure tots els microrelats que vam fer en el nostre taller d'escriptura creativa i amb els quals hem participat en el concurs. També veureu que hi ha un enllaç per poder votar el microrelat que més t'agradi, gràcies als vostres vots podem aconseguir que ens donin roses com a premi!!!

Anem a donar vida a Sant Jordi i les roses!

 

LOS ENAMORADOS – ClubSocialTorrassa1

Un día fue a pasear una chica. Se montó en un tren y de repente un chico le regaló una Rosa el día de Sant Jordi. Ella toda muy interesada la cogió y le dijo ¿quién eres? El contesto Soy Jordi te conocí un día cuando fui al cine, tú estabas con unas amigas y fue un flechazo. Desde entonces me enamore y espero que quieras conocerme. La chica le respondió, que sí que quería conocerle y se fueron juntos a tomar un café y quedaron para otro día.

Vota por este relato en el Concurso Rosas por Sant Jordi

LA RECERCA – ClubSocialTorrassa2

Em dic Jordi i visc a Vic, s’acosta el meu sant, és el 23 d’abril i mirarem de comprar més roses, que las que regalen aquest dia. Tenia reservats uns diners per fer-ho. I ara resulta que he fallat i no els trobo.

He preguntat a la mama, si els ha vist, al papa i al meu germà...Però res... ningú ha vist res. He anat a les tendes que acostumo anar a comprar. I a les meves amistats. Ningú ho sap.

Han passat dos dies. Eren bastant diners, tot una reserva. L’Avia ha vingut a veure’m, diu que els té ella. Que els ha trobat en un calaix de la tauleta de nit i que per error el va posar allà.

I va vindrà Sant Jordi, vaig comprar totes les roses que tenia planificat. I van fer una festa entre tots.

Vota per aquest relat en el Concurs Roses per Sant Jordi

QUI SÓN ELS MARCIANS - ClubSocialTorrassa3

Van arribar els marcians, varen comprar una rosa el dia de Sant Jordi, tot anava bé fins que va arribar el President de la Generalitat, que com que no s’ha sap ven be si n’hi ha o no, si es l’un o l’altre. I entre els marcians, els presidents i els no presidents, al final qui era més marcia si els terrícoles o els marcians. El caos es va apoderar de tot Catalunya, la confusió era màxima fins que va arribar el Rei i allò ja va ser la fi del planeta Terra.

Vota per aquest relat en el Concurs Roses per Sant Jordi

SANT JORDI I LES ROSES HARMONIOSES - ClubSocialTorrassa4

Les roses són formoses i harmonioses.

Son molt agradables i són de diferents colors, poden ser de color vermell i hi ha de grogues. Per Sant Jordi es solen regalar als enamorats. Són aquests dies en que es celebra la diada de Sant Jordi.

El que ens motiva i ens agrada es el fet de regalar a la persona estimada les roses. Les roses també fan molta olor i creixen i solen anar juntes i es venen a les parades.

Vota per aquest relat en el Concurs Roses per Sant Jordi

EL DIA DE SANT JORDI – ClubSocialTorrassa5

Era el dia de Sant Jordi i estava enmig de Barcelona, tot ple de gent. Mai havia vist tanta gent junta com aquell dia. Hi havia tantes parades de llibres que em va costar molt triar-ne una per escollir un llibre i justament vaig trobar un llibre del meu autor preferit. La meva sorpresa va ser quan el vaig trobar tres carrers abans fent autògrafs. Quin sort, mentre passejava amb el meu llibre em vaig trobar un vell amic i quan vam passar per davant d’una parada de roses, m’han va regalar una. Em va fer molta il·lusió.

Vota per aquest relat en el Concurs Roses per Sant Jordi

SANT JORDI ÉS HISTORIA – ClubSocialTorrassa6

Per Sant Jordi s’intercanvien els llibres per roses. L’home li regala roses a la dona i la dona li regala llibres a l’home, això ja fa molt de temps que passa i només a Catalunya. Això passa una vegada a l’any i esta molt arrelat entre els catalans. Es tracte d’un home que baralla amb un drac, amb una espasa. Va ser molt valent, cosa que no faria ningú perquè tindria por d’enfrontar-se però ja ser que tothom no ho faria per la seva estimada.

Vota per aquest relat en el Concurs Roses per Sant Jordi

DESCUBRIENDO MARES NUEVOS – ClubSocialTorrassa7

La primera vez que María llegó a Cataluña fue en la primavera del año 1987. María es una joven de veintiséis años que conoció a un chico en Melilea. Él estaba haciendo un curso de submarinismo y ella era una apasionada de este deporte. Se conocieron ese verano y se enamoraron. Joan que así se llamaba, conoció a la abuela de María, a ella le resultó muy simpático, pero al decirle que él era de Barcelona, aconsejo a su nieta que no siguiera con él. Porque estaba demasiado lejos y ella no le hizo caso y siguieron juntos.

Joan la invitó a ir a Barcelona y así llegó, la semana de San Jordi, quedó maravillada de la ciudad toda llena de flores y libros. Las paradas llenas de rosas que los chicos y chicas regalaban a sus parejas y los libros, cientos de paradas de libros para regalar. Fue la primavera más bonita de su vida.

Vota por este relato en el Concurso Rosas por Sant Jordi

MI AMIGO Y YO – ClubSocialTorrassa8

En el día de San Jordi fui a pasar el día con un amigo, le regalé un libro la mar de divertido.

Mi amigo y yo fuimos a ver a su novia al día siguiente, le regalo una rosa muy bonita. Estando los tres reunidos me invitaron a dar una vuelta y a tomar un café, nos lo pasamos muy bien. Nos despedimos y ya de vuelta para casa.

El libro me costó 15 euros y a mi amigo la rosa 3,50 euros.

Vota por este relato en el Concurso Rosas por Sant Jordi

EL DRAGÓN – ClubSocialTorrassa9

En un pueblo de la edad media había un dragón que tenía hambre. El dragón iba al pueblo donde estaban los habitantes de la edad media. Estaban muy preocupados porque el dragón cuando se acercaba al pueblo cundía el pánico y cada vez que se acercaban al pueblo le daban una oveja. Pero un día el pueblo se reunió y el dragón y Sant Jordi se pelearon. Porque esta vez en vez de comerse una oveja, quería comer-se a la princesa y Sant Jordi peleó con el dragón y lo ganó. Entonces a la princesa le regaló una rosa.

Vota por este relato en el Concurso Rosas por Sant Jordi

-ClubsSocialTorrassa10

Li costava d’entendre perquè Sant Jordi era un dia tant important. Faltaven setmanes i l’ambient era insuportable.

Aquesta bogeria col·lectiva, aquest fer-ne la festa dels enamorats a Catalunya, aquesta fal·lera per comprar novel·les que no es llegiran mai, no que no ho podia entendre.

Les floristes nervioses, les llibretes com bojes, els enamorats desorbitats i tot plegat en un desgavell de dia que posava el seu tranquil món de solitari, potes enlaire.

Afectacions al trànsit, especials televisius i radiofònics, llistes i llistes de llibres més venuts, parades de roses cada dues passes i amor. Amor per tot arreu.

Els que no estan enamorats, com ell, quin turment això de Sant Jordi.

Podria recollir firmes perquè els prohibissin, el dia.

O quedar-se tancat a casa. O marxar a passar algun dia de vacances ben lluny, algun lloc on no en sabessin  ni el nom de la diada de Sant Jordi.

Sí. Això faria. Au adéu dia romàntic insuportable.

Es va acostar a l’agencia de viatges a comprar el bitllet que no va fer servir. Es va enamorar de la venedora i el ram de roses, per ella, va ser el més bonic d’aquell Sant Jordi.

Vota per aquest relat en el Concurs Roses per Sant Jordi


Veure totes les notícies